Szybki przegląd zawartości, bez zbędnej gadaniny
Rabarbarowe muffiny z rabarbarowym kremem z mascarpone
Babeczki z curdem rabarbarowym i przypiekaną bezą
Curry z kurczakiem i masłem orzechowym
Brie&Nutella Grilled Cheese – grilowana kanapka z brie i nutellą
Kwiaty cukinii faszerowane ziołową ricottą (w sosie pomidorowym)
Ciasto bananowe z baaaaardzo grubą warstwą kruszonki orzechowo-cynamonowej
Czekoladowe ciasto z coca-colą
Ravioli ze szpinakiem i ricottą
Kacze nóżki w figach i czerwonym winie
Ekspresowy makaron soba z krewetkami i pastą kawiorową
Churros. Idealne na tłusty czwartek i nie tylko
Makaron z wędzonym łososiem i szpinakiem
Sernik na mleku skondensowanym z daimami
Pączki z ziemniaczanego ciasta z kremem pistacjowym lub marmoladą
Samosy po polsku – z kapustą i grzybami
Świąteczny piernik, który można zrobić dużo wcześniej
Blondie z daim (lub zamiennikiem)
Chrupiące croissanty z migdałami, na śniadanie i nie tylko
Słodko-słona tarta z masłem orzechowym
Zupa ziemniaczana z ziołową nutką i gorgonzolą
Konfit z kaczki wg Gordona Ramsaya
Sernikobrownies z oreo (lub bez)
Gęś nadziewana, z kluskami śląskimi podawana
Rogale świętomarcińskie, bardziej tradycyjne niż w Poznaniu
Kopytka lub leniwe – zależy kogo spytać :-)
Pizzoskrętki czyli zawijaski a’la pizza
Gruszkowe ciasto z syropem klonowym
Buraczane gnocchi z sosem gorgonzolowym
Odwracane ciasto śliwkowe z nutką cynamonu
Dyniowe gnocchi z masłem szałwiowym
Estoński kringel – drożdżowy zawijas z cynamonem
Niebywale soczyste kotlety z niebywale dużą ilością gruboziarnistej soli. I cytryną.
Polędwiczki wieprzowe w jabłkowym sosie
Ciasto na śniadanie i nie tylko
Sernik nowojorski z rozmarynem
Ciecierzycowe curry z nerkowcami
Buraczkowy sernik na pumperniklu
Cytrynowa potrawka z kurczaka. Ponoć bardzo wykwintna
Pizza z szynką, cebulą i kaparami
Bardzo kremowy sernik z jagodami i białą czekoladą
Letnia sałatka Nigelli z arbuzem, fetą i miętą
Marchewka w miodowo-maślanej glazurze
Ucierane ciasto z truskawkami pod kruszonką
Kanapka ze szparagami i jajkiem w koszulce
Okolicznościowe piłkarskie makaroniki
Sałatka z pieczonych buraków i koziego sera
Tarta ze szparagami, pomidorkami i cukinią (oraz czosnkowym podkładem)
Szpinak z truskawkami, kozim serem i truskawkowym vinegrette
Tarta z rabarbarem pod pierzynką z mascarpone
Szparagi w doborowym towarzystwie
Sałata z kozim serem i pomarańczą
Marokański kuskus z mięsem i warzywami
Łosoś w słodkiej musztardowej skorupce i pory pod serowym beszamelem
Muffinowe croque madame Rachel Khoo
Ziemniaki Jamiego & Karkówka Neli
Schab z woka – z papryką, brokułami i sosem limonka-kolendra-chili
Grilowany ser na cztery sposoby
Wak belisz (вак бэлиш, waq-bәleş)
Sałata z szynką szwarcwaldzką i gorgonzolą
SAKS – sałatka ananas-kukurydza-ser
Mille-feuille na słono i na słodko
Francuska zupa cebulowa Julii Child
Nacinany pieczony boczek Jamiego Olivera
Ciasto marchewkowe kremem przekładane
Korzenne gruszki w czerwonym winie
Bardzo czekoladowe muffiny z kremowym wykończeniem
Chlebek do odrywania z piwem, serem i musztardowo-maślanym aromatem
Mocno czekoladowa tarta z nutą pomarańczy
Warstwowe ciasto z mleczno-karmelowym kremem
Sałatka sycylijska z pieczonej papryki
Polędwiczki wieprzowe z czosnkowym pure ziemniaczanym
Masło śledziowe i nieśledziowe
Pączki z karmelowym nadzieniem
Czerwony pasztet fasolowy z granatem
Ciasteczka z brązowym masłem i czekoladą
Niezwykle soczysty kurczak z brytfanki
Tarta gruszkowa, bardzo maślana
Sałata z awokado i pomidorami, z sosem musztardowym
Pluszki, kulebiaki, bułeczki drożdżowe
Owoce pod kruszonką z ciasteczek Digestive
Sałata z wędzonym łososiem i marynowanymi kurkami
Makaron z łososiem i pomidorami
Ekspresowy mocnoczekoladowy deser
Kurczak w orzechowej panierce i duszona cykoria
Boeuf bourguignon z przepisu Julii Child
Sałata z salami, ziemniakami, suszonymi pomidorami, papryką i cebulą
Imprezowe jedzenie: kurczak i dynia
Dwie imprezowe przystawki: świnki w kocykach i kiełbaski w musztardowej glazurze
Sałatka Alzheimer, czyli wpływ sklerozy na gotowanie
Gremolata – obowiązkowa pozycja dla pietruszkożerców
Creme brulee, creme anglaise oraz creme patissiere
Kurczak po francusku – bezapelacyjnie najlepszy
KONGO cheesecake, czyli sernik z kokosem i mango
Sałata z wołowiną, granatem i miętą
Pancakes z bekonem i syropem klonowym
Klasyka gatunku – bliny z kawiorem
Micha pasty z pulpecikami jest dobra na wszystko
Figi zapiekane z gorgonzolą – solo oraz w cieście francuskim
Jesienne ciasto gruszkowo-śliwkowo-jabłkowe z Philadelphią
Dyniowe gnocchi z sosem gorgonzolowym
Żółte curry z krewetkami, dynią i batatem
Meksykańska jajecznica z tortillą
Papryka dobrami wszelakimi nadziana
Domowy hamburger, i to całkiem zdrowy